Избрани Новини

Цветанов: Ще направим опит за съставяне на правителство с мандат на ГЕРБ

Държавата се нуждае от стабилност, стабилно управление, стабилна България, стабилни институции

ГЕРБ ще се възползва от съставянето на правителство с мандат на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов. Това заяви в интервю за предаването „Денят започва” по БНТ. 

„Днес в 11.00 часа ще проведем заседание на Изпълнителната комисия, на която ще присъстват всички членове на комисията, и ще можем да обсъдим възможните варианти и да започнем съответните консултации, за да имаме по-бързо решение, защото държавата се нуждае от стабилност, стабилно управление, стабилна България, стабилни институции. В тази посока отговорнсотта на ГЕРБ е изключително голяма и точно заради това няма да правим експерименти, които наблюдавахме през последната година и два месеца”, обясни Цветанов по отношение на това, какво ще е бъдещето управление.
По думите му, ГЕРБ си представя управлението не като самоцел, а като възможност за реализация на идеи, управленски намерения.
Според Цветанов, всички тези партии, които казват, че са национално отговорни, че биха подкрепили всяко едно разумно решение, което съответства на интересите на държавата, ще бъде подкрепено, а ГЕРБ ще се ръководи само от тези интереси. „В тази посока не смятам, че има съществен проблем при съставянето на правителство – това все пак ще отнеме доста време”, подчерта той.
По думите му, по-голямото зло ще е ако има още едни избори, защото и тогава ще има подобни резултати или с малко по-убедителна победа на ГЕРБ, но отново ще се наложи да има коалиционно правителство. „Категорично заявяваме, че ще работим за постигането на един възможен път за България и това е европейският, да можем да се възползваме от европейските солидарности. А това са единствените, гарантирани, реални свежи пари, които могат да стигнат в държавата, които да подкрепят секторните политики”, каза още Цветан Цветанов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов