Избрани Новини

Какви важни неща знае Google за нас

Даже знае и кога и от какво боледувате

Повечето от нас ползват Googlе всекидневно. Това е нашият портал в интернет към безкрайна информация и възможности. Потребителите избират Googlе, защото компанията не иска да ѝ плащаме за това което ни предлага, пише digital.bg.

 

Има обаче една фраза, която казва: „Ако не си плащаш за продукта, то тогава ти си продуктът“. Това не винаги е вярно, но когато става въпрос за Googlе, тази мъдрост важи с пълна сила. Google не осигурява всички тези безплатни услуги безкористно.

 

 Естествено, онова, което Google знае за нас зависи от това колко често всъщност използваме тази търсачка и каква информация предоставяме доброволно на компанията докато сме в интернет и ползваме нейните услуги.

 

Разбира се, не трябва да бъдем параноици, а просто внимателни. Това обаче няма как да стане ако не сме достатъчно информирани. Питате се защо Googlе се интересува толкова от вас? За да ви изпраща реклами, разбира се, които отговарят на вашите нужди и желания. И така вижте кои са тези 5 неща, които Google знае за нас.

 

1.  Google знае къде живеете

 

Google знае къде живеете от вашия IP адрес и уникален код, изпратен от вашия доставчик на интернет услуги до устройствата, които се свързват с рутера. Притежаването на този вид данни означава, че Google може да определи местоположението ви. А ако някога сте използвали функцията „My Location“ на Google Maps, за да получите правилната посока от дома си до търговския център или друг обект, то тогава може да се изненадате с каква точност Google може да определи местоположението ви.

 

 2. Какво има във вашия Gmail акаунт и точното ви име

 

Ако имате Gmail, то вече сте се съгласили с Условията за ползване на услугата на Google. Това означава, че сте разрешили на компанията автоматично да сканира имейлите ви за ключови думи, които използвате за търсене на информация в интернет. Целта на Google e да ви предоставя персонализирани резултати от търсенето, както и да ви атакува с реклами, на които няма как да устоите, тъй като ви се струва че идват точно на време.

 

 3. Кога използвате интернет и какъв е дневния ви график

 

Това е очевидно, но често нещата, които са пред очите ни ги пропускаме най-лесно. Google анализира резултатите от търсенето ви и определя какви са вашите навици, за да може в най-доброто време от годината да ви рекламира конкретен продукт или услуга. Освен това ако ползвате Google Calendar, компанията знае всичките ви срещи и ангажименти за деня.

 

 4. Какви са вашите интереси и хоби

 

В зависимост от това какви сайтове посещавате, колко често, както и колко дълго се задържате на тях, Google може да определи какви интереси имате и дори кое е вашето хоби. А ако се прибави към тази информация и информацията от търсенето ви в интернет, точността може да е много голяма.

 

 5. Кога и от какво боледувате

 

Следващият път когато ви атакува реклама на някакви лекарства не се учудвайте как тя идва толкова навреме. Google знае дори кога и от какво боледувате.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов