Избрани Новини

В Стара Загора забраната за алкохол в изборния ден е до 20.00 часа

Не важи за сватби и други семейни тържества

Със заповед на кмета Живко Тодоров днес се забранява продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитки в търговските обекти, заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на Община Стара Загора.

Забраната важи за периода от 06.00 ч. до 20.00 ч., с изключение на тези случаи, в които ще се провеждат семейни и обредни ритуали /сватби, кръщенета и тъжни обреди/, както и за продажба на алкохол и спиртни напитки на едро.

Заповедта е с цел осигуряване на условия за нормално и спокойно протичане на изборния ден, във връзка с произвеждане на изборите за Народно събрание, насрочени за 5 октомври 2014г.

Забранява се и провеждането на всякакви масови прояви на открито на територията на Община Стара Загора, създаващи предпоставки за нарушаване на обществения ред до 24.00 ч. на днешния ден.

Копие от заповедта е връчена на Районната избирателна комисия – Стара Загора, областния управител на Област Стара Загора, кметовете на кметства и кметските наместници. Контролът се извършва от ОД на МВР – Стара Загора и общинския отдел Опазванена обществения ред.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов