Хайде да се полюлеем!

Най-дългият висящ мост в света става за това!

Как ви се струва една лежерна разходка по висящ мост над живописна 200-метрова пропаст под краката ви? През лятото на 2014 г. беше официално открит най-дългият висящ пешеходен мост в света, който предлага точно това, информира pejka.bg. Намира се в Sochi Skypark в Национален парк Сочи в Русия и е дълъг 550 м.Гледката от моста към околните планини и течащата долу река е главозамайваща – буквално. Не всички посетители се осмеляват да стъпят на увисналия над пропастта мост, въпреки че е построен според последните технологии за безопасност.

Строежът му продължава две години и включва 740 тона метал и 2000 кубични метра бетон. Съоръжението е направено така, че да издържи земетресение с магнитуд 9 по Рихтер, както и едновременното присъствие на 3000 души върху него.

Една от най-добрите атракции на моста са скоковете с бънджи. На няколко места има специални места, от които авантюристите могат да полетят в пропастта от избрана височина – 69 или 207 м.

Очаква се скоро в Sochi Skypark да бъде открита най-високата люлка в света, въжен парк, както и най-бързият алпийски тролей в света, който ще развива скорост до 150 км/ч.  Снимка на Деня

Щрихи от Плевен