Избрани Новини

Кой е супергероят Мангетсу - ман?

Има своя мисия за Япония

Как живеят супергероите, за които не се снимат филми? Не са част от холивудски сюжети, няма ги в комиксите и делата им не ги правят неприлично богати? Запознайте се с Мангетсу- ман. Той не се бори срещу престъпници и не спасява красавици. Неизвестният мъж се е посветил на мисията да изчисти боклука от улиците на Япония. Мангетсу ман извършва своите набези от година. Работи и върху околната среда, но и върху себе си.

Мангетсу- ман: "Чистенето не е само да превърнеш нещо мръсно в чисто. Става въпрос да останеш чист. Да запазиш сърцето си чисто".

Никой не знае кой се крие зад костюма на този супергерой. Мангетсу- ман отказва да разкрие самоличността си. Отказва и да разговаря с хората. На въпросите им отговаря с предварително записани реплики на смартфона.

Мангетсу- ман:"За разлика от други супергерои аз нямам специални оръжия. Всичко, с което разполагам, е метла".

Оръжието обаче се оказа достатъчно силно, за да превърне странника в супергерой. Мангетсу -ман вече има стотици почитатели и последователи.

"Чистя, за да помагам на Мангетсу- ман"-казва Мию Сакурай- "Когато ми остане време идвам тук, за да му помагам".

В началото Мангетсу- ман се е появявал само в Токио – на места, затрупани от боклуци. Напоследък обаче, той е засичан на различни места в други краища на Япония. Винаги безмълвен и винаги въоръжен с метла.

Масако Хоши: "Първият момент, в който го видях, си казах: какво е това? Но сега наистина съм щастлива, че срещнах този човек. Той е велик човек".

Мангетсу- ман не е убеден, че ще успее напълно да победи злото. Едва ли скоро ще настъпи хепиендът от класическите комикси със супергерои. Чистачът- герой не мисли, че ще се справи с всичкия боклук. Знае, че това е невъзможно. Той обаче не възнамерява да се откаже от мисията, с която се е захванал, защото вече спечели не една битка. Мангетсу – ман се превърна в неизвестният супергерой, за който някой ден може да бъде направен филм, да стане част от холивудски сценарий или от комикс. Безмълвният японец, който облече странен костюм, за да накара хората да видят истинското зло, причинено от тях. Врагът, срещу когото да се изправят всички, информира БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)