Избрани Новини

Областният управител представи красотите на Югозапада пред академик Никола Манев

Областният управител Димитър Димитров представи природните, културно-исторически и туристически забележителности на благоевградска област на известния ни художник академик Никола Манев.

Маестрото е в Благоевград по повод  откриване на патриотична изложба "Моята България". Експозицията от негови картини е подредена във фоайето на централната сграда на Американския университет в България.

Нашата област се нарежда на второ място след черноморските ни курорти по най-добре развита хотелска база. Като основни туристически дестинации може да се очертаят Сандански, Пирин, Рожен и гр. Мелник, община Банско - ски курорта на България и Балканския полуостров, гр. Добринище, община Разлог, селата Баня и Добърско, резерватът “Баюви дупки – Джинджирица” и курортната местност “Предел”.

Други подходящи за планински туризъм са общините Белица и Якоруда с курортните местности “Семково” и “Трещеник”, а районът на Гоце Делчев привлича с невероятните си, архитектурни резервати Ковачевица, Лещен и Долен.

Не на последно място са Огняновските минерални бани и разбира се районът на Благоевград, запозна госта си с част от забележителностите на Пиринския край областният Димитър Димитров.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)