Избрани Новини

Издирват мъж в планината на Чипровци (Обновена)

Намериха го жив и здрав, бил на работа

Полицаи, доброволци от Чипровци и туристи издирват изгубил се в планината над града мъж, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, предаде БТА.
Днес е втори ден на издирването. Днес спасителната акция ще продължи през целия ден. Мъжът, който е от Чипровци, се е обадил на номер 112 от мобилния си телефон вечерта на 1 октомври и е съобщил, че е паднал, счупил си е крака и не може да се прибере от планината. Оттогава няма връзка с пострадалия.

 

Обновена в 17.20

Откриха жив и здрав издирвания в околностите на Чипровци мъж, съобщи „Дарик".Той е бил открит на работното си място в крайпътно заведение до село Клисурица.

Мъжът е на 50 години от софийското село Божурище. Три дни гранични полицаи, ловджии и планинари го търсиха в планината от село Смоляновци в община Монтана до град Чипровци. Сигналът от неговия мобилен телефон до телефон 112 е подаден на 1 октомври.

Мъжът разказал, че се е загубил в планината и е със счупени крайници, бил с приятел, който го оставил и тръгнал да търси помощ. Днес на обяд мъжът с инициали З. Д е намерен жив и здрав на работното си място в крайпътно заведение. Оправдал се, че бил пиян преди три дни.
Съставен му е акт за подаване на лъжлив сигнал на спешния телефон. Глобата е 500 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)