Избрани Новини

Запорът на КТБ рефлектира върху танцуващите мечки в Белица

Запорът на Корпоративна търговска банка има последствия и за животните

Пътят до Парка за танцуващи мечки в Белица се руши и минаването по него с лека кола е невъзможно. От парка обмислят да преместят Мечото селище, тъй като парите за ремонта на пътя са блокирани в КТБ.

Всички средства на община Белица са в КТБ, което доведе до спиране на 12 проекта, сред тях и реконструкцията на пътя.

„Единственият вариант за решаване на проблема беше да искаме безлихвен заем от държавата, за да можем поне да приключим проектите, които в момента се изпълняват в общината”, коментира кметът на Белица Ибрахим Палев, цитиран от бТВ.

Държавата вече е одобрила седем милиона безлихвен кредит за ремонт на общинските пътища, сред тях и този за Мечото селище. През последните месеци обаче състоянието на отсечката драстично се е влошило.

Въпреки това служителите в парка изминават 15-те километра по два пъти на ден. Има риск обслужването на животните да стане невъзможно. Затова се обмисля варианта Мечото селище да бъде изместено от Белица.

„Това, което би ни принудило да преместим парка, ще е невъзможността този път да съществува. Нямаме път - тогава какво да правим, с хеликоптер ли да носим храната”, коментира управителят на парка за танцуващи мечки Димитър Иванов.

От общината се надяват държавните пари да стигнат за ремонта и на този път. До дни закърпването на дупките ще започне, а следващата пролет ремонтът трябва да бъде завършен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов