Избрани Новини

Калин Гелев: Дошло е време за стабилни действия и за стабилна България

Заяви при срещите си с жителите на сапаревобанските села Овчарци и Сапарево кандидатът за народен представител от Калин Гелев

Дошло е време за стабилни действия и за стабилна България. Дошло е време България отново да поеме по правилния път на развитие. Защото само за една година на управление на БСП, ДПС и Атака бяха спряха всички евросредства, на път бе да се срине банковата система, държавата е в пълен финансов колапс. Това заяви при срещите си с жителите на сапаревобанските села Овчарци и Сапарево кандидатът за народен представител от Калин Гелев. "Необходими са незабавни законови промени в областта на селското стопанство, туризма, транспорта и всички сфера на обществена дейност. Такива промени, адекватни и изпълними, са заложени единствено в управленската програма на ГЕРБ", подчерта още той. Гелев изрази притеснение, че в сметките на Национална агенция пътна инфраструктура няма налични финансови средства за зимно поддържане, при необходими за това 168 млн. лв. "С последните промени в Закона за собствеността и ползване на земеделските земи не е ясно заинтересованите лица към кого трябва да подават заявлението за ползване и наемане на земеделски земи. До сега тези заявления се подаваха в общините. С новите промени се предвижда да се подават до директора на Областна дирекция Земеделие, където се разглеждат заявленията и се назначава комисия за всяка община. Сами разбирате, че това утежнява цялата процедура и е ненужно раздуване на администрацията", обясни на селскостопанските производители в с. Сапарево кандидатът за народен представител от ГЕРБ.

"В управленската ни програма е предвидено създаването на отделно министерство на туризма. Сами разбирате колко полезно би било това за община като Сапарева баня, която разчита единствено на туризма", каза още Калин Гелев. На присъстващите той обясни, че едно такова министерство ще подобри координацията между местната и централната власт. "В рамките на това Министерството ние предвиждаме и създаването на звено, което да се занимава с инвеститорите в туризма. По този начин инвеститорите ще получават необходимото отношение от държавата, а в същото време държавата ще е сигурна, че инвестиционните намерения се реализират не в разрез, а в съответствие с държавната политика. ГЕРБ предвижда и създаването на дългосрочна стратегия, която да има реална полза за инвестиции, включително и в туризма. Инвестициите в ЕС също трябва да бъдат част от тази стратегия. Тъй като националният ресурс е ограничен, целта е чрез европейските фондове да бъде подкрепена реалната реализацията на тази стратегия. Другото важно нещо е довеждащата инфраструктура, която е решаващ фактор за подкрепа на туризма", коментира още кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ - Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов