Избрани Новини

Кралицата си търси служител, който да отлепва изплюти дъвки в двореца

Обява за работа, публикувана в официалния сайт на Бъкингамския дворец, втрещи поданиците на Нейно Величество, съобщава Франс прес, цитирана от БТА. Според текста на обявата, кандидатът, мъж или жена, който ще бъда нает на работа в шотландската резиденция на Елизабет Втора, ще има за задача да отлепва дъвките, оставени от невнимателни посетители. Предвиденото възнаграждение е в размер на 15 912 лири (20.428,27 евро) годишно за 20-часова работна седмица. Дворецът "Холируд Хаус" в Единбург, който служи за официална резиденция на кралицата, е най-важната туристическа атракция в Шотландия. Годишно той се посещава от близо 250 000 души. След като попадна пръв на обявата таблоидът "Сън" успя да се сдобие и с
коментара на пожелал анонимност кралски източник, в който той казва: "Може би не сте си представяли, че хората дъвчат дъвка, докато обикалят двореца и още по-малко, че я залепят върху безценните антики или върху паркета". Говорител на Бъкингам се постара да замаже това изказване, посочвайки, че подобно поведение е характерно "за съвсем малък брой хора".
Отстраняването на дъвките в кралските апартаменти фигурира под номер 14 от основните задължения на чистача. Останалите му задължения се изразяват в почистване на апартаментите и тоалетните, както и стълбището (веднъж седмично), лъскане на вазите, среброто и мебелите, оправяне на леглата и покриване на мебелите с предпазни покривала в периодите, когато замъкът е затворен. Накрая от кандидатите се изисква да имат предвид "гъвкавото работно време" в случай, когато кралицата или членове на семейството й пребивават в двореца, или в случай на официални приеми.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов