Кметът и световният рекордьор по плуване правят първа копка на басейн с олимпийски размери

Кметът на община Благоевград д- р Атанас Камбитов и най-успешният състезател по плувен маратон в света Петър Стойчев ще направят първа копка на дългоочаквания басейн с олимпийски размери, част бъдещия спортен комплекс, дни преди празника на Благоевград.

Официалната церемония за началото на строително-монтажните дейности на спортното съоръжение в града ще се състои на 2.10.2014г., четвъртък, от 12:30 часа в двора на 8 СОУ „Арсений Костенцев” в кв. „Еленово”, информират от пресцентъра на общината.

Новият спортен комплекс ще се простира върху площ от 23 декара. Мястото е избрано заради възможността за газифициране. Освен закрит басейн с размери 50/25 метра, проекта предвижда комплекса да включва многофункционални игрища за футбол, баскетбол, волейбол и други. Ще бъдат изградени също и два големи тенис корта. Съоръжението да разполага с паркинг за над 100 автомобила.

Новата плувна база ще даде възможност на малките плувци да тренират и да се развиват пълноценно. Басейнът ще бъде достъпен за ползване от всички граждани.

Увереността, че Благоевград заслужава повече е водещия мотив в поредното усилие на общинското ръководство за модернизиране и развитие на градската инфраструктура в областния център.

С изграждането на плувния комплекс ще продължи реализацията и на идеята на кметското ръководство спортът да влезе масово в училищата.

Кметският екип е категоричен в намерението си да реализира този важен проект, който ще бъде нова крачка в развитието не само на спорта, но и на града като цяло с помощта на държавна субсидия и съфинансиране от общината.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"