Избрани Новини

Президентът: Не изгаряйте всички мостове между политическите партии

Нови избори е невъзможен сценарий, смята Росен Плевнелиев

За мен е важно  през кампанията да се решават проблемите на хората и да се чуят ясни решения, да се поемат ясни ангажименти. Аз мисля, че политиците след 2 години на много тежко противопоставяне трябва да са много по - смирени и коректни в своето отношение към българския народ. Мисля, че всички се уморихме и очакваме стабилност, държавническо отношение. Аз мисля, че всички политици вече си дават сметка и след пети октомври ще бъде кристално ясно, че политическото противопоставяне на всяка цена, може да засили нашата държава в такава криза, че да не можем да излезем десетки години от нея. Това заяви днес в Русе президентът Росен Плевнелиев.

Моят апел към всички политици е: Действайте на базата на демократичните принципи и дори да протестирате, направете така, че да съответства на правовата държава и на демократичното устройство. По-важното извън протеста е не за какво сме „против”, а за какво сме „за”. Обяснете на българския народ за какво сте „за”, какъв ангажимент поемате, какво искате да постигнете, какво ще обещавате и как мислете да го постигнете - 1 милион работни места при положение, че в България има 400 хиляди безработни? Как ще намалим цената на тока с 20 процента като при смъкването с 15 процента фалирахме НЕК и ще фалираме покрай това и цялата държава? Бъдете реалисти, бъдете коректни към българския народ, кажете какво смятате смислено, държавнически да свършите в интерес на нацията. Защото аз не вярвам, дори и не си помислям, че няма да има правителство и парламент, че ще ходим пак на избори.Това е невъзможен сценарий, при който ще съсипем държавата, заяви Плевнелиев.

След тези избори нямаме друг шанс, освен да имаме работещ парламент и работещо правителство, категоричен е той. Призовавам към смиреност, призовавам към коректност. Нека да не се изгарят всички мостове между политическите партии, защото ще трябва много бързо да се изграждат след изборния вот. Народът очаква отговорно отношение от политиците, ясни ангажименти и изпълнени обещания.

В Русе президентът Плевнелиев участва в официалната церемония по откриването на ново производство на части за автомобилната индустрия. По този повод той каза, че на всеки десет коли в Европа, при осем има български части. България вече е фактор в автомобилния бранш в Европа и света, е оценката на президента.

В новия производствен комплекс в Русе работят вече 300 работници, като се очаква до 2017 година заетите работни места да станат 550. Инвестицията е на германски гигант, който съществува от 110 години,  и е една от най-големите в страната. Намеренията са производството на автомобилни системи да се увеличи с още две фази през следващите години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов