Избрани Новини

Бургаските каратеки триумфираха на Европейското първенсто по муайтай

Спорт

01-10-2014, 16:09

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

 Бургаските каратеки Калоян Ненков, Никола Енев и Станислав Вълчев са част от заслужилите национали, който обраха медалите  на Европейско първенство по муай тай в Букурещ, Румъния. На пресконференция днес те разказаха за своите впечатления, трудности и предстоящи състезания по пътя към големите победи.

"Тренирам от 5 години, но за първи път спечелих златен медал" - сподели  Станислав Вълчев (57кг.). Това е първи международен успех и за Калоян Ненков, който грабна бронзово отличие на първенството. За златния медалист , 22-годишния Никола Енев , това е пореден успех. Той вече има опит в други големи международни състезания, като уточни, че зад всеки успех стоят  часове тренировки и строг режим. На срещата присъстваха Димитър Топалов - треньор на националния отбор и представител на Българска конфедерация по кикбокс и муайтай и Николай Атанасов,  помощникът му в националния отбор. Те не скриха удовлетворението си от постигнатите успехи на младите състезатели.

"Отборът тръгна със 12 състезатели, 10 от които стигнаха финала. Безпрецедентният успех на националния ни отбор по муай тай на БККБМТ от провелото се Европейско първенство в гр. Букурещ Румъния, донесе  9 европейски титли , един сребърен и два бронзови медала" -каза треньорът Топалов. Той допълни, че всички срещи са преминали под изключително голяма конкуренция във всяка категория.

Към настоящия момент Никола Енев и Йордан Янков, вече са започнали усилена подготовка за предстоящото Европейско първенство по кикбокс, категория К1 в Билбао, Испания.

Младите надежди получиха поздравления и рекламни подаръци от Община Бургас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов