Нов плувен басейн в Благоевград

Първа копка ще направи кметът д-р Атанас Камбитов

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще направи първа копка на новия и дългоочакван басейн с олимпийски размери, част от бъдещия спортен комплекс, дни преди празника на Благоевград.

Официалната церемония за началото на строително- монтажните дейности на спортното съоръжение в града ще се състои на 2. 10. 2014г., четвъртък, от 12:30 часа в двора на 8 СОУ „Арсений Костенцев” в кв. „Еленово”.

Новият спортен комплекс ще се простира върху площ от 23 декара. Мястото е избрано заради възможността за газифициране. Освен закрит басейн с размери 25/12 метра, проектът предвижда комплексът да включва многофункционални игрища за футбол, баскетбол, волейбол и други. Ще бъдат изградени също и два големи тенис- корта. Съоръжението ще разполага с паркинг за над 100 автомобила.

Новата плувна база ще даде възможност на малките плувци да тренират и да се развиват пълноценно. Басейнът ще бъде достъпен за ползване от всички граждани.

Увереността, че Благоевград заслужава повече, е водещият мотив в поредното усилие на общинското ръководство за модернизиране и развитие на градската инфраструктура в областния център.

С изграждането на плувния комплекс ще продължи реализацията и на идеята на кметското ръководство спортът да влезе масово в училищата.

Кметският екип е категоричен в намерението си да реализира този важен проект, който ще бъде нова крачка в развитието не само на спорта, но и на града като цяло, с помощта на държавна субсидия и съфинансиране от общината.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"