Избрани Новини

Няма пари за пътищата през зимата!

Животът

29-09-2014, 12:42

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Недовършени ще останат и обектите, които пострадаха по време на наводненията

В бюджета на държавата няма пари за подготовка на пътищата за зимата. Това обявиха пред журналисти в Пловдив вицепремиерът Екатерина Захариева и шефът на Агенция Пътна инфраструктура Лазар Лазаров.  Напролет ситуацията с пътната инфраструктура в страната ще бъде апокалиптична, тъй като през зимата малките дупки ще се превърнат в кратери. Всяка пукнатина, която не запълним с бетон сега, напролет ще бъде голям трап, заяви шефа на пътищата.

Според Лазар Лазаров се очертава и голям проблем с поддържащите фирми, заради липсата на пари.  Той обаче успокои, че средства за пясък и луга има. Големият проблем е запълването и ремонтирането на дупките. Общо 78 милиона е недостигът в Пътната агенция.  За най-неотложните ремонти до края на годината трябват около 32 милина лева, които са жизнено необходими на Агенция Пътна инфраструктура, но те също липсват засега.

Няма средства и за ремонт на инфраструктурата, която пострада по време на летните наводнения, обясни Лазар Лазаров.  Тя е закърпена така, че да има проходимост, но настилките са палиативни и нетрайни и напролет ще са в плачевно състояние, подчерта Лазаров. Недовършени ще останат мостът на река Луда Яна, мостът при Дяволската река в Приморско, пътищата в Монтана, Белоградчик, Бойчиновци, Хаимбоаз, отсечката Белокопитово-Шумен, и 9-километровата отсечка на магистрала Марица, конкретизира Лазаров. Ако фирмите все пак имат добра воля да ги довършат, обектите ще останат неразплатени, допълни той.

С всеки изминал ден отлагане, губим подходящото за ремонти хубаво време и впоследствие, когато завалят дъждовете и снеговете, или ремонтите ще бъдат некачествени, или просто няма да сме в състояние да ги довършим, обобщи Лазаров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов