Избрани Новини

Рецидивист обжалва присъда за кражба и наркотици

Крими

29-09-2014, 11:26

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

След 9 присъди Ангел Богданов преосмисля живота

До месец Апелативен съд – Бургас ще излезе с решение по  жалбата на осъдения за кражба и притежания на наркотично вещество Ангел Богданов.  Той е признат за виновен в това, че на 14 август 2013 г. в курортен комплекс “Слънчев бряг" при условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи на обща стойност 1080.69 лв. от владението на германски гражданин, без съгласието му, с намерение противозаконно да ги присвои. Съдът го е признал за виновен в извършване на кражба на движими вещи на посочената стойност и го оправдал по първоначално повдигнатото му обвинение за грабеж на чуждо имущество стойност 1890.23 лева. Богданов е признат за виновен и в това, че на същия ден и място без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите /ЗКНВП/ държал високорисково наркотично вещество – коноп, с нетно тегло 0.210 гр., на стойност 1.26 лв.
 За двете деяния Окръжен съд – Бургас му е наложил съответно 2 години лишаване от свобода и 3 месеца лишаване от свобода. Съдът е определил той да изтърпи по-тежкото от тях – 2 години лишаване от свобода в затвор при първоначален строг режим.
 Богданов и неговият защитник обжалват тази присъда пред въззивния съд с молба наложеното наказание да бъде намалено на 6 месеца лишаване от свобода. Пълномощникът му заяви, че не оспорват присъдата, но я считат за неправилна. Те молят, тя да бъде отменена и подсъдимият да бъде признат за невиновен по второто деяние, като твърдят, че то е малозначително.
 Подсъдимият заяви, че от началото на разследването се е признал за виновен и поискал да сключи споразумение с прокуратура за решаване на делото му, но не му било позволено. Той бил върнал отнетите вещи на собственика им и съжалявал за случилото се. „Решил съм да преосмисля живота си”, заяви пред Апелативен съд – Бургас Богданов, който има вече 9 осъждания.
 Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас поиска жалбата да бъде оставена без уважение. Прокурорът смята, че при постановяване на присъдата първоинстанционният съд не е допуснал процесуални нарушения. Той правилно преценил, че Богданов трябва да бъде признат за виновен в извършването на кражба и  го е оправдал по повдигнатото му обвинение за грабеж. Държавният обвинител коментира като неправилно да се приеме, че притежаваното наркотично вещество е маловажно деяние. Според него обжалваната присъда е справедлива.
 Апелативен съд – Бургас обяви делото за решаване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов