Избрани Новини

До 30 септември се подават документи за „Старт в кариерата"

Община Дупница ще наеме на работа 5-ма младежи по националната програма

30 септември е крайният срок за подаване на документи по националната програма „Старт в кариерата". 22 са обявените от общинските администрации на територията на бившата дупнишка околия свободни места. Община Дупница ще наеме на работа 5-ма младежи по националната програма "Старт в кариерата". От общината вече е изпратена заявка до Бюрото по труда с позициите, необходими на администрацията. Дейностите са за еколог, юрист, аграрен икономист, социални дейности и транспорт. От кметството изразиха надежда, че този път ще има по-голям интерес. Миналата година при заявени 7 места са се явили само 3 кандидати.

В община Бобов дол позициите също са 5. В отдел „Административно и информационно обслужване" има една позиция, 3 са в отдела за „Социална политика, образование, култура и здравеопазване".

Администрацията в Сапарева баня също има подадени заявки до Бюрото по труда. Младежи до 29 години там търсят за отдел „Административно-правно и информационно обслужване" - позициите са две, една е в отдел „Финансово-стопански дейности и управление на собствеността".

Позиции за младежи има и в община Кочериново - 5, в Бобошево и Рила по 2.

Подаването на документи става в Бюрото по труда. Одобрените ще сключат договор за 9 месеца на брутна заплата в размер на 400 лева. Финансирането е от Министерство на труда и социалната политика. След изтичане на този период, по преценка на администрациите може да бъдат предложени постоянни договори на младите хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов