Избрани Новини

Изтича срокът за участие в конкурса за поезия "Веселин Ханчев"

Всеки кандидат може да представи от 5 до 10 поетични творби

На 3 октомври изтича срокът за участие в Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” в Стара Загора.

Това е 31-ото издание на литературното състезание, благодарение на което много утвърдени автори са получили първо признание, първа публикация и първа стихосбирка. Организатори са община Стара Загора, библиотека „Родина” и къщата- музей „Гео Милев.
В конкурса могат да вземат участие всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години към 7 ноември 2014 г., които нямат издадена стихосбирка. Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в три екземпляра. Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години.
В конкурса се присъждат три награди:
•Първа награда – призът Златното яйце и издаване на самостоятелна първа стихосбирка.
•Втора и трета награда – парични премии.
•Присъждат се и поощрения.
Резултатите от ХХХІ Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 7 ноември.По традиция за участниците се организира поетическа работилница – на 8 ноември (събота). Конкурсната програма ще бъде изпратена на всеки участник на посочен от него електронен адрес след 27 октомври.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов