Избрани Новини

Кадрова рокада! Кирил Карликов оглави разследваща полиция

Кирил Карликов е назначен за шеф на отдел „Досъдебно производство“ в ОД на МВР - Благоевград

Новата кадрова промяна е факт от вчера и се приема изключително добре от разследващите полицаи. Кирил Карликов беше главен разследващ полицай до миналото лято, след което бе понижен от тогавашния директор на ОД на МВР - Благоевград Георги Костов. Новият директор Васил Митов обаче го връща отново на поста, след като е оценил високо професионалните му качества.

Кирил Карликов е от Благоевград и започва кариерата си първо в софийската полиция. Впоследствие работи във ІІ и І РУП - Благоевград, а след това и в областната дирекция. Той ще ръководи апарат от 67 разследващи полицаи, като засега ще продължи да разчита на двамата временно преназначени на длъжността главни полицаи Марио Томов и Ваня Бързачка, пише struma.bg. Междувременно станаха известни и междинните резултати от конкурса са 3-ма разследващи полицаи, който стартира при ексдиректора Георги Костов. Шестчленната конкурсна комисия, председателствана от директора Васил Митов и зам. председател Красимир Кацаров, началник на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в отдел „Криминална полиция”, допусна до психотест 9 кандидати. Само те са издържали успешно предишния изпит за изследване на интелектуалните способности от 16-те  кандидати.

В самото начало мераклиите бяха 70, но 2/3 от тях „изпокапаха“ на теста по наказателно право, наказателен процес и криминалистика. Психотестът ще се проведе след изборите, като онези, които преминат и през тази цедка, ще се явявят на заключително интервю.

Началната заплата на разследващия полицай е около 900 лв., като за позицията се изисква задължително магистратура по право или бакалавърска степен от Академията на МВР. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов