Избрани Новини

Внимание! Апаши питат за домоуправителя, после обират

Другият дежурен въпрос е свързан с даването на апартамент във входа под наем

Къде може да намерим домоуправителя, пита непознат атлетичен младеж, който току-що е позвънил на вратата ви. Това е едно от най-честите питания на домови крадци, които проверяват дали жилището е празно, преди да влязат. Когато упътите непознатия, той ви благодари и се качва в асансьора, може да хукне и по стълбите, пише „24 часа".

Повечето крадци, дори и тези, които работят по предварителна информация, че собствениците ги няма, чрез позвъняване на входната врата проверяват дали жилището е празно, казва експерт по обирите.

Другият дежурен въпрос на апашите е свързан с даването на апартамент във входа под наем.

"Жилището на 5-ия етаж още ли е свободно, или го заеха? Прочетох обява, че се предлага гарсониера за студенти?", са сред често задаваните въпроси, когато стопанин изненада бандита и отвори.

Общо 17 713 са регистрираните престъпления в София от началото на т.г., 5538 са разкрити, показва статистиката на СДВР. 62,4% от тях са кражбите, които са и най-трудни за разкриване, защото бандитите не оставят следи - действат с шапки, за да не падат косми, и с ръкавици, за да не оставят отпечатъци.

Според столични полицаи кв. "Люлин 8" и "Люлин 10" са сред най-опасните за живеене. Обитателите им често стават жертви на грабежи.

В "спалнята на бандитите", както наричат "Люлин", униформените наблюдават 120 домови крадци, които активно работят в квартала. Бройката им обаче е много по-голяма, досега не всички са залавяни. Някои работят по роднински - с братята и братовчедите си.

Специфичното за люлинските бандити е, че нямат спирачка и посягат и на имуществото на комшиите си, за разлика от "колегите" си от други райони на София, които не крадат там, където живеят.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов