Избрани Новини

ГЕРБ ще стимулира тридетния семеен модел

Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Кюстендилски многоизбирателен район Кирил Калфин

В управленската си програма ПП ГЕРБ е заложила да подпомага семействата, които имат до три деца. Също така и да окаже помощ на семействата, които се нуждаят от процедури ин-витро. Това е начин да решим един от проблемите с демографската криза и обезлюдяването на по-малки общини като Рила. Това ще бъдат средства, заделени от бюджета, за всички млади семейства, които желаят. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Кюстендилски многоизбирателен район Кирил Калфин пред жителите на град Рила. На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители Емил Гущеров, Виктор Янев, Михаела Крумова, Радослава Чеканска, Калин Гелев и Красимир Петров, както и общинският лидер на партията в община Рила Иван Владимиров. Калфин подчерта, че това е основен приоритет в областта на социалната политика за ГЕРБ. Той обясни, че семействата ще бъдат финансово стимулирани от държавата с цел повишаване на раждаемостта до три деца.

Калфин увери присъстващите, че ГЕРБ няма да увеличава данъците и при всички случаи ще се стреми към увеличаване на заплатите и пенсиите. „Управленска ни програма е изключително реална, в нея сме заложили и на рехабилитация на многофамилните жилищни сгради, което ще допринесе изключително за енергийната ефективност на домакинствата. Това ще намали сметките за ток и ще осигури нови работни места", каза още Калфин. Той обясни, че е предвидено и създаване на Министерство на туризма, тъй като това е сектор от изключително значение за България. За община като Рила, която е в близост до Рилската света обител и туризмът  играе важна роля за поминъка на местното население, това ще бъде един плюс.

„Ще се борим всички спрени проекти за тази една година да бъдат реализирани. Ще довършим и започнатите такива за община Рила. Поемам ангажимент за проекта за водния цикъл на Рила", заяви водачът на листата на ГЕРБ за Кюстендил. В заключение Кирил Калфин посочи, че ПП ГЕРБ ще работи за всички общини в област  Кюстендил и няма да пренебрегва едни за сметка на други, както постъпиха управляващите през изминалата една година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов