Избрани Новини

ВИДЕО: Как замериха ДКЕВР с яйца

Вижте защо и как граждани наказаха енергийния регулатор днес

Новината за скока в цената на тока нажежи обстановката по време на общественото обсъждане в ДКЕВР и яйца полетяха срещу председателката на енергийния регулатор, който иска поскъпване с 9.79%. Вижте видео от БГНЕС

Янко Петров от Граждански контрол заяви ядосано, че не може народът да плаща, а други да си вземат комисионни. "Няма да заплаща народът това, което някой е направил по погрешка. Вие сте организирана престъпна група", каза с ярост той и извади кутия с 6 яйца и замери с тях председателката и други присъстващи. Вижте стрелбата и от друг ъгъл, излъчена по Нова тв:

"На закрито заседание на 30 септември ще се вземе окончателно решение за промяна на цените електроенергията от 1 октомври", заяви председателят на ДКЕВР Светла Тодорова на заседание на комисията, на което бе обсъден доклад на ДКЕВР за изменение на цената на тока от 1 октомври.

"Направихме експресен анализ на финансовото състояние на НЕК от наша страна и резултатите са трагични", заяви Светла Тодорова.

"Скоростта, с която се влошава финансовото състояние на НЕК е много обезпокоително. Предстои да направим подобни анализи за състоянието на електроразпределителните дружества и снабдителите и да изготвим пълна картина за сектора. Към този момент не можем да предприемем драстични стъпки само чрез увеличаване на цената да стабилизираме сектора", каза още Тодорова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов