Избрани Новини

Узаконяване искат собственици на вили в Благоевград

Партийни активисти бързат да узаконят вилите си на "Бодрост"!

Собственици на вили в благоевградските курортни местности "Картала" и "Добро поле" масово желаят да узаконят постройките си, изградени преди години без надлежни разрешителни документи, съобщава dariknews.

На заседание на ОбС-Благоевград на 26 септември ще бъдат разгледани молбите на 19 жители на общината.
Някои от собствениците искат да узаконят и обекти в селските райони съгласно определената крайна дата за процедурата - 26 ноември, информираха от кметската администрация.
Сред желаещите да легализира летните си къща е червеният активист и зам.-председател на районната избирателна комисия в Благоевград Йордан Симонски. Вилата му е в местността "Добро поле".
Активистът на ВМРО Николай Манасиев, който е съсед по вила на Симонски, също очаква съветниците в Благоевград да разрешат заплащането на право на строеж, което не е сторено при изграждане на фамилния имот.
Kъм този момент в ски център "Картала" са одобрени за узаконяване 30 постройки.
Този петък общинарите трябва да разгледат и заявлението, депозирано в срок от колегата им в ОбС арх. Иван Калпачки. Червеният съветник желае да узакони и допълнително да заплати усвоено право на строеж на жилищна сграда в село Бучино.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)