Избрани Новини

MOVE Week ви кани на най-дългото хоро в Пловдив

Мисия Пловдив

24-09-2014, 13:20

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдив се включва във флашмоб срещу затлъстяването

MOVE Week - Седмица на движението и спорта в Пловдив

Време е да се раздвижим

Европейската седмица на движението MOVE Week ще се проведе едновременно в България и в още 32 държави в периода от 29 септември до 5 октомври. В седмицата на доброволен принцип са включени 34 български града, над 250 събития и 108 организатори. Регистрацията все още продължавам така че до старта на инициативата се очаква да има над 400 събития и 70 хил. участника.

По време на седмицата на движението се предвиждат демонстрации и изпълнения на най-разнообразни физически активности. В Пловдив събитията ще са основно в централната част на града, както и на Гребната база и парк Лаута. Всички те ще представляват отворени безплатни тренировки и уроци, в които всеки може да се включи. Турнир по плажен волейбол, масови зумба и салса уроци, турнири по футбол и стрелба с лък са само малка част от физическите активности в рамките на маратона.

Очаква се голям интерес към нашумелите напоследък Pole Dance – танци на пилон, както и към фитнес тренировките на открито. Стоян Стоянов – инициатор и основен двигател на 14 площадки за уличен фитнес, сподели, че е много доволен от развитието на уличния фитнес в града под тепетата. Това е спорт, който развива не само телосложението, но калява и волята, допълни Стоян и призова всички да се включат, независимо от възрастта си.

През октомври, извън програмата между 29 септември и 5 октомври, в Пловдив се предвиждат и още две големи събития, обяви днес Ласка Ненова, координатор на MOVE Week за цяла Европа и координатор на дейностите в България от името на "BG Бъди активен". На 10 октомври, от 17.30 часа на Главната – от Пощата до Джумаята танцьори, жители на града и гости са поканени да се хванат на най-дългото хоро. На следващия ден, 11 октомври, от 10 часа се организира Plovdiv City Run 2014 – крос в градска среда, който ще затвори за няколко часа отсечката от "Цар Борис Обединител" до пл. "Съединение".

Доказано е, че най-малкото движение по време на деня  може да предотврати сериозни болести като инфаркт, инсулт, диабет и високо кръвно налягане. Физическите упражнения са особено важни и за децата, затова MOVE Week тази година влиза активно в училищата. За часовете по физическо възпитание всяко учебно заведение ще има възможност да избере инструктор по даден спорт, който да помага на децата да развиват двигателната си активност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов