Избрани Новини

Безкомпромисен Лудогорец не остави шансове на Литекс

"Орлите" показаха защо играят в Европа и спечелиха с 4:1

По категоричен начин шампионът на България Лудогорец спечели дербито с Литекс от деветия кръг на А група. Разградчани бяха безапелационни на собствен терен и пречупиха тима на Красимир Балъков, сред чийто стартов състав имаше петима юноши на клуба, с красноречивото 4:1.

 

Лудогорец започна срещата с две много бързи атаки и логично пое контрол над мача рано-рано. Първото попадение отбеляза Марселиньо в 12-ата минута. Даниел Абало подаде прецизно към бразилеца и го задължи от няколко метра да вкара топката в мрежата. След половин час игра на "Лудогорец Арена", фалцов удар по диагонала на Абало срещна левия стълб.


В 40-ата минута "орлите" сътвориха образцова контраатака по левия фланг. Ангуло проби, подаде към Абало, който предостави кълбото на Марселиньо. Бразилецът се освободи майсторски от прекия си пазач и стреля, но право в ръцете на вратаря.

 

Михаил Александров удвои за домакините, точно преди последния съдийски сигнал за първата част. Хамза, Александров и Абало разиграха по чудесен начин в триъгълник, за да демонстрират надмощието си. Тунизиецът намери Абало отдясно по атаката с висок пас, а испанецът с едно докосване подаде към Александров. Последният си спря на гърди на границата на наказателното поле, шутира от воле, а топката се отклони в крака на Гълъбов, за да влети в горния ляв ъгъл.

 

Второто полувреме стартира с две опасности пред вратата на "оранжевите", в които отново дейно участие взе Абало. Първо испанецът бе изведен на отлична позиция, но си пое дълго топката и тя му бе отнета. Малко по-късно няколко сантиметра не достигнаха на испанеца да засече центриране на Михаил Александров отдясно.

 

Литекс успя да донесе главоболие на отбраната на "зелените" чак в 55-ата минута, когато Пламен Гълъбов бе заел най-добра позиция в наказателното поле и след центриране от корнер засече от въздуха кълбото. Ангуло обаче предотврати попадение, избивайки от голлинията.В 70-ата минута Абало центрира точно към Хамза, но таранът не успя да отбележи от чиста позиция.

 

В 63-ата минута Лудогорец изгради рядко срещана по българските терени атака, която им донесе успех. Абел Анисе изведе по дясното крило Жуниор Кайсара, който направи две двойни подавания с Александров и в последствие подаде към Юнес Хамза, който отблизо покачи на 3:0.

 

Литекс отговори плахо чрез удар на Армандо Ваюши, който зализа крака на футболист на домакините и топката излезе в корнер. Последва меле в наказателното поле, но след доста усилия и колективни действия домакините се справиха със сложната ситуация. Наложи се Марселиньо да чисти на посоки на сантиметри от голлинията.


В 80-ата минута Вилмар Джордан прати кълбото в мрежата, но главният рефер отсъди засада, която бе спорна. Минута преди края на мача Абало изведе Вирджил Мисиджан сам срещу вратаря, но холандецът вместо да вкара, изненада феновете в Разград с удара си, който мина високо над напречанат греда.

 

В 90-ата минута Вандерсон се възползва от прецизно центриране на Кайсара и с глава вкара за 4:0. Головете не спряха дотук. Литекс все пак стигна до почетно попадение секунди преди последния съдийски сигнал. Автор на попадението бе Данило Асприля.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов