Избрани Новини

Напълно обновен е парк "Ловен дом" в Благоевград

Подменена е цялата ВиК-мрежа

Най-голямата зона за отдих в Благоевград - парк „Ловен  дом“, е напълно обновена. Общината вложи в реализацията на проекта близо 200 хиляди лева, съобщава БНР.

Ремонтните и реставрационни дейности обхванаха площ от над 7 000 квадратни метра. Уникални  растителни видове са оцелели десетки години в един от зелените хълмове, намиращ  се в непосредствена близост до центъра на града. Подменена е цялата ВиК-мрежа. Подземен канал свързва близкия алпинеум с ремонтирания шадраван в центъра на парка. На територията на „Ловния дом“ се намира и обсерваторията, чиято сграда от години не се поддържа. Пред нея е изградена голяма детска площадка, а в непосредствена близост са игрищата за тенис. Освежени са всички алеи. Стилни паркови лампи осветяват всяка от тях и стълбищата между отделните нива на  парка.

Възрастните жители на  Благоевград си спомнят, че в миналото една от най-хубавите традиции в областния  център са били съботно-неделните танцови забави на открито в парка под звуците на духов оркестър.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов