Избрани Новини

Европейски информационен офис откри Ева Паунова в Стара Загора - видео

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП се ангажира да продължи популяризирането на културно-историческите ценности на града

Европейски информационен информационен офис откри в Стара Загора днес по обяд евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова.

Много съм радостна, че първият ми информационен офис ще е в града, в който Европа се усеща навсякъде, каза Ева Паунова при откриването.

На него присъстваха председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, водачът на листата за старозагорски район на ГЕРБ Лиляна Павлова, старозагорски кандидат-депутати.

Офисът в Стара Загора е първият Европейски информационен информационен офис на евродепутат от ГЕРБ в страната след избора на новия Европарламент. Той е наследник на офиса на евродепутата Илиана Иванова. Намира се на бул. „Митрополит Методий Кусев“ № 5.

Ева Паунова се ангажира с отварянето на Европейски информационен информационен офис още като кандидат за евродепутат. От октомври 2009г. до декември 2012г. Паунова работи с евродепутата Илиана Иванова като неин политически съветник в Европейския парламент.

„Важно е да има приемственост и заради това се ангажирам да продължа с развитието на доброволческите дейности, които бяха насочени към децата на Стара Загора. Освен по този проект, смятам да работя и в посока популяризиране на богатото културно-историческо минало на града и региона.
В Стара Загора се намират Неолитните жилища-най-добре запазените археологически обекти в Европа от новокаменната епоха. Те трябва да бъдат показани пред Европа. Илиана Иванова вече ги популяризира чрез изложба в Европейския парламент, а моето намерение е да организираме научна конференция и посещение в региона на евродепутати. Възможно е дори да предприемем и стъпки Неолитните жилища да станат част от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО", каза Ева Паунова.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов