Избрани Новини

Лиляна Павлова: Навсякъде хората ме питат за пътища-снимки от Чирпан

Водачът на старозагорската листа на ГЕРБ представи в Чирпан управленската програма на партията

"Асфалтът не се яде, но където и да отида хората ме питат кога ще им се оправи пътя. Жителите на Чирпан не направиха изключение, оплакаха се от дупките по трасета и от липсата на маркировка по тях, която е особено важна за безопасността на движението", това обобщи след срещата си с хората на Чирпан водачът на Старозагорската листа на ПП ГЕРБ Лиляна Павлова заедно с вторият в листата Пламен Йорданов.
В управленската програма на партията предвиждаме да продължи програмата ни за рехабилитиране на малките общински пътища по линия на Програмата за развитие на селските пътища, а по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ ще ремонтираме държавните пътища, обясни Павлова. Средствата по Оперативна програма „Транспорт“ ще са за големите инфраструктурни проекти като магистрали.
За нас е важно да отблокираме спрените пари от Европа и да продалъжим изграждането на подземната инфраструктура, с парите по ОПРР да продължим да облагородяваме и санираме градовете. Трябва да върнем красотата и уюта на градовете, обясни Павлова.
В рамките на посещението си в града кандидат-депутатите от ПП ГЕРБ посетиха и градския пазар, където производители и търговци изразиха подкрепата си за партията. Те поискаха от Павлова да им гарантира, че няма да се вдигат данъците и да търси възможности за привличане на инвеститори в региона, за да се разкриват работни места.
Водачът на кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ за Стара Загора и посети едно от най-старите производствени предприятия в Чирпан. Министърът на регионалното развитие от кабинета на Бойко Борисов се запозна с част от процеса за изработка на хидравлични разпределители и разговаря с работници от завода.
„Радвам се, че виждам толкова много млади хора, които работят тук. Това е бъдещето – работа и професионално развитие за младежите. Кандидатстването и разработването на проекти по европейски програми са важни. Така фирмите имат по-голяма възможност да се развиват с бързи темпове и да разкриват работни места, защото безработицата е един от основните проблеми не само за Чирпан, а за много от градовете в България“, каза Павлова.
Чирпанското предприятие за производство на хидравлични разпределители за селскостопанска техника е изпълнило два проекта по програма "Конкурентоспособност". В завода в момента работят 150 души, а продукцията му е само за износ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)