Избрани Новини

Благоевградчани търсят качествени зеленчуци

Сряда- пазарен ден в Благоевград

Очаква се през месец октомври цените на плодовете и зеленчуците да се повишат. До момента тържищните цени на зарзавата се запазват. Купувачите в Благоевград залагат на българското качество, въпреки по-високите цени, информира E-79.

В края на лятото цените на плодовете и зеленчуците остават относително стабилни, въпреки лошата година. Няма промяна при цените на картофите, зелените и червените чушки, кромид лукът, зелето, тиквичките, морковите, карфиол, розовите домати, празът, ябълките и прасковите. С 10 стотинки са поскъпнали лимоните, бананите, гроздето без семки и крушите.

„В сезона на чушките съм свалил много цените. Не защото са скъпи, а защото народът нема пари”, каза търговецът Мирчо.

Заради лошото време и обилните валежи продукцията е намаляла драстично, а това, което е останало, е с влошено качество. Повече от половината от стопаните изчисляват, че продукцията с лошо качество представлява 2/3 от цялото им производство.

„Тази година е калпава, нямаше продукция…”, обясни търговецът.

Тенденциите при движението на цените през октомври обаче са разнопосочни.  Очаква се оранжерийните краставици, домати и чушки да поскъпнат. Цитрусите и бананите също. Но пък цената на кромид лука, морковите и картофите ще се запаси относително стабилна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов