Избрани Новини

Изкупната цена на тютюна през последната година бе обир

Това заяви кандидатът за народен представител и областен координатор на ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева

Изкупната цена на тютюна през последната година бе обир, подигравка с труда на хората. Това заяви кандидатът за народен представител и областен координатор на ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева на среща с работещи във фабрика за обувки в гърменското село Осиково. Тя изтъкна, че по време на мандата на ГЕРБ изкупната цена на тютюна е варирала между 8 и 12 лева, а сега е била едва 4 лева за килограм. Пред работниците тя подчерта още, че само чрез инструментите на европейската солидарност може да се повиши заетостта и доходите. По думите й в резултат от загубеното доверие в България по времето на кабинета „Орешарски“ европейските програми бяха спрени, а с това и реализирането на проекти.

Савеклиева посочи още, че именно с повишаване на стандарта и развиване на икономиката с европейски средства Испания е успяла да се изправи на крака и да спре емигрантските вълни от страната, като изрази увереност, че няма пречка България да повтори този успех.

На срещата присъства и кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ от Гърмен Асим Адемов, който призова за висока избирателна активност. Той поясни, че приоритет за региона следва да бъде разкриването и запазването на учебни заведения, а не тяхното закриване, каквато тенденция имаше през последната година на управление. Като добър пример при управлението на ГЕРБ до 2013 година Адемов посочи, че училищата и детските градини са били изцяло ремонтирани и санирани, което е довело до по-високо качество на учебния процес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов