Избрани Новини

В Казанлък ще има подвижна избирателна урна за хора с увреждания

В Стара Загора не са събрани необходимият брой заявления за такава

До определения срок - 14 септември 2014 г., са постъпили 35 заявления от избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия на изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.
След проведените консултации на Кмета на община Казанлък с представителите на политическите партии бе определен съставът на подвижната секционна избирателна комисия. Същата е съставена от 7 членове, от които двама представители на ПП ГЕРБ, по един за Коалиция „БСП Лява България“, ПП ДПС, ПП Атака, Коалиция „Реформаторски блок“ и Коалиция „България без цензура“.
Съгласно указанията на Централната избирателна комисия заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия могат да се подават до 29 септември 2014 г.

Парадоксално обаче в Стара Загора няма да има подвижна избирателна кутия. В срока за подаване на заявления /до 14 септември/ не са постъпили необходимият брой заявки за образуване на подвижна избирателна секция, поради което Община Стара Загора не образува избирателна секция с подвижна кутия.
Избирателите с трайни увреждания, които се затрудняват да упражнят правото си на глас, могат в изборния ден да заявят помощ при придвижване със специализиран автомобил на тел. 042 614 614.

На 20 септември 2014 г. изчита срокът за подаване на заявления за вписване в избирателните списъци по настоящ адрес за избиратели, които имат постоянен и настоящ адрес в различни населени места.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)