Избрани Новини

Шампионът- ветеран Евгени Тодоров с подарък

Световният шампион за ветерани по таекуондо получи икона- подарък от дупнишкия кмет

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев подари икона с лика на Св. Иван Рилски на световния шампион за ветерани по таекуондо Евгени Тодоров. Именитият дупничанин гостува в кабинета на градоначалника днес и бе приятно изненадан.

 “Искам да ти благодаря от името на всички наши съграждани и от мое лично за това, което правиш и което направи. Ти показваш и доказваш всекидневно непримиримия и борбен дух на дупничани. Светецът Иван Рилски е закрилник на Дупница, нека закриля и теб, като те пази от травми и контузии, нека да ти донесе и трета световна титла", пожела на своя гост кметът.
 Преди по-малко от месец 55-годишният Евгени Тодоров се завърна с титлата от Световното първенство в Таджикистан в ктг. +85 кг. Той е първият, който създава школата по таекуондо в родния си град преди повече от 20 години. Известен е с прякора си "Дупничанин", информират от пресцентъра.
“Мога да се похваля, че съм единственият в света, който е ставал два пъти световен шампион за ветерани. В моята категория бяха 27 състезатели. На сянка бе 40 градуса и мнозина не се бяха аклиматизирали, като до финалите достигнахме 8 човека. Това провокира решение у съдиите да пуснат по-свободна игра и битките ни се превърнаха в гладиаторски. Финалният ми противник се опита да ми нанесе много непозволени удари, но аз бях подготвен и го тръшнах на земята с шампионски удар. При този тежък удар гренландецът се превъртя във въздуха на 180 градуса, където явно е загубил съзнание и при падането си счупи рамото”, разказа първият треньор на дупнишкия “Гладиатор”.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)