Избрани Новини

Пороят "събуди" свлачище и затвори пътя Асеновград-Лъки

Дъждовете наводниха къщи в Красново и Кръстевич

Поройните дъждове снощи за събудили свлачището между Асеновград и Лъки и са блокирали за часове подходите към родопския град. Това съобщи пред Plovdivutre.bg областния управител Розалин Петков.

Екипи на областно пътно управление са се справили със ситуацията, работници са махнали камъните и пътят вече е отворен. Над 100 литра дъжд на квадратен метър са се изляли снощи в община Съединение. Наводнена е една ромска къща и няколко двора. Местният екип на пожарната се е справил бързо с бедствието и ситуацията вече е овладяна.  В момента язовирите в общината се наблюдават, засега те не създават опасност от преливания, каза областния управител.

4 къщи са наводнени в село Красново, община Хисаря, допълни още Розалин Петков. Екипи на пожарната също работят по места. Наводнени са 20 къщи в Кръстевич и са отнесени няколко улици, но за момента ситуацията е спокойна.

Вчера Комисията по бедствии и аварии е отпуснала 240 хиляди лева за изграждането на отнесения при предишния порой мост на Красново. Той е важна за комуникацията на селото артерия. Ремонтните работи ще започнат възможно най-скоро, съобщи Петков.

Снощи в Пловдив също се изсипа голямо количество дъжд, придружен с мощни светкавици и гръмотевици. Днес всички са с повишено внимание, тъй като се очаква вълна от проливни дъждове. Според синоптиците има огромен риск от локални наводнения. Застрашена от преливане е река Марица в горното и средното течение и нейните притоци. Водни проблеми има и в Асеновградско, в село Кадиево и в град Бенковски.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов