70 души покориха връх Руен

С велосипед и бягане на "Осогово рън"

37- годишният Бойко Танчев спечели "Осогово Рън". Той бе най- бърз по трасето от пл. "Велбъжд" до връх Руен, като се изкачи със своя велосипед за време от 2 часа, 17 минути и 38 секунди. Втори, на 2 минути разлика финишира Илко Илиев / роден 1973 г. /, като той спечели във възрастовата група- Мъже 40 години.Трета позиция за Фьодор Драголов / роден 1960 /, с време 2, 21, 55 ч. Драголов е първи при Мъже 50.
70 души изкачиха връх Руен на "Осогово рън". Най-бързият в планинското бягане е Александър Василев, на 27 години, с време 2 часа, 46 минути и 40 сек. Той е 10- ти в общото класиране в планинското колоездене. С второ време в планинското бягане е Филип Драголов / р. 1988 г. /, а с трето- Веселин Цочев / р. 1969 г. /.Мария Николова е най- бързата жена по трасето до връх Руен. Тя е 30- та в общото класиране, като избяга дистанцията за 3 часа, 20 минути и 49 сек. Най- добър резултат с велосипед сред жените постигна Каролина Борисова- 3, 45,00 ч.
Най- добре от кюстендилци се представи Ивайло Атанасов, който бяга и е 14- ти, Мартин Митин е 44- ти. Тодор Шахънов също стигна до най- високия връх на Осоговската планина, а Кънчо Костадинов пресече финала при хижа Осогово. Англичанинът Дейвид Муур, който живее в Таваличево, завърши на 35- то място, като се изкачи с велосипед.
До връх Руен стигнаха успешно 70 състезатели. Всички те останаха с отлични впечатления от надпреварата. Най-възрастният участник бе Божко Вълканов, роден 1951 година. "Жалко за тези наши приятели, които се уплашиха от прогнозите за времето и не пристигнаха в Кюстендил. Договорихме се вече с общината "Осогово Рън" да стане традиционно състезание и ще бъде включено в годишния ни календар", каза пред Дарик Петър Панков от Сдружение "Маратон БГ".Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"