Избрани Новини

В Сандански тържествено бе открита новата учебна година

Дворът на школото, където бе поставена и кутия за дарения за бедстващите райони бе препълнен с ученици

Директорът на Гимназия „Яне Сандански” Зорица Органджиева с приповдигнато настроение и пожелания за много успешна учебна година в най-старото учебно школо в Сандански откри учебната 2014-2015 г. Дворът на школото, където бе поставена и кутия за дарения за бедстващите райони бе препълнен с ученици, които с трепет очакваха първият училищен звънец. След тържественото вдигане на българския флаг всички присъстващи бяха поздравени и от заместник кмета на община Сандански Мария Чинкова, която пожела на учениците да бъдат здрави, ученолюбиви и постоянни във всички свои дела, информираха от пресцентъра на общината. Вокална група „Звънче” с ръководител Здравка Гошевска приповдигна настроението на всички и след като бе бит първия учебен звънец се отправиха към своите класни стаи в очакване на първите наставления от своите класни ръководители.

Днес е много вълнуващ ден и за най-малките, които ще прекрачат за първи път учебния праг. На територията на община Сандански 380 първолаци ще пристъпят за първи път училищния праг. Най-висок е техния брой в Трето ОУ „Христо Ботев”, следвано от Второ ОУ „Христо Смирненски”, Първо ОУ „СВ. Св. Климент Охридски” и Четвърто ОУ” Св. Св. Козма и Дамян” . В селата Поленица, Катунци , Склаве и Дамяница са записани общо 43 първокласници.

Всички малчугани в първи клас получиха специално издание „Моята родина България” от кмета на община Сандански Андон Тотев, в което стиховете на Христо Ботев, Асен Босев, Ран Босилек и др. омайват и „трептят” върху цветната книжка.

Общо около 4000 ученици ще пристъпят тази година училищния праг в община Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов