Избрани Новини

12 000 се събраха на "Смуглянка" и мороженое край Копринка

Традиционният събор на русофилите докара почитатели на Русия от 136 общини на страната

Над 12 хиляди души се събраха край казанлъшкия язовир "Копринка" на единадесетия традиционен събор на приятелите на Русия у нас.

Сред множеството гости имаше както руснаци, живеещи в България, така и българи, учили в някогашния СССР и Русия, или работили там.

Часове наред от трибуната звучаха песни в изпълнение на над 30 самодейни състава от цялата страна, а „Смуглянка молдованка“, в изпълнение на казанлъшката група „Грамофон“ зарази цялата публика .

Национално движение "Русофили" започва подписка против чуждото военно присъствие в България, съобщи от трибуната Николай Малинов, председател на движението.
Той съобщи, че по данни на организаторите на събора са дошли хора от 136 общини със 152 автобуса и над 1000 леки автомобила.

Както всяка година дошлите на събора празнуваха на поляната край язовира със скара, бира и „мороженое”.

Търговците разпънаха сергии с тематични фланелки и шапки. Някои обявиха, че събраните от продажбите редства ще бъдат дадени за ремонт на Паметника на Съветската армия в София.

Този път политици не се качиха на трибуната. Лидери на БСП и Атака се разходиха сред множеството, но само се ръкуваха със симпатизанти, а и малцина им обърнаха внимание.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов