Избрани Новини

Студент от Варна и шампион по подводен риболов се удави по време на състезание

Спорт

13-09-2014, 12:31

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Александър Лютаков е водел по точки във временното класиране

Шампионът по подводен риболов Александър Лютаков е загинал по време на състезание в морето край Созопол. Обстоятелствата около смъртта му, както и причината за трагедията все още не са ясни. По случая се води разследване. Загиналият водолаз е бил студент във Висшето военноморско училище във Варна. Тази година му била последна от следването и догодина той трябвало да вземе дипломата си.

Инцидентът е станал вчера в морето между бреговете на Созопол и остров Свети Иван. 23-годишният бургазлия Александър Лютаков е участвал в турнир по подводен риболов, който се провежда там. Той се е състезавал в екипа на отбор „Тритон”. Вчера е бил вторият ден от шампионата и Лютаков е водел по точки във временното класиране. Бургазлията е един от най-опитните водолази и колегите му са потресени от случилото се. Те гадаят какво може да се случило на морското дъно. „Нещо му е попречило да излезе на повърхността. Може да му е прилошало”, коментираха водолази. Те допускат и вариант кислородната му бетилка да се е повредила, докато той е бил на голяма дълбочина.

Колегите на Александър се разтревожили, когато той се забавил повече от обичайното. Състезателите веднага се гмурнали да го търсят. Часове наред претърсвали дъното, докато го открили мъртъв на дъното близо до остров Свети Иван.

Само преди четири дни Александър Лютаков участва в първенството по подводен риболов, което се проведе в Царево. На финала, състоял се на 8 септември, неговият отбор "Тритон" се класира на второ място. Тогава Лютаков се състезава в тандем с Георги Калъчев и уловиха 8 риби, с което натрупаха общ сбор от 5725 точки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов