Избрани Новини

Почернена майка и автомобилен състезател помиряват днес пешеходци и шофьори

Животът

13-09-2014, 10:45

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще ги намерите на зебрите по "Княз Борис I", "Цар Освободител" и "Владислав"

Майката на загиналата Лора - Нели Петрова, и автомобилният шампион Тодор Славов днес застават на пешеходните пътеки в центъра, за да помиряват пресичащи и водачи. Организатор на проявата е най-младият общински съветник във Варна - Валери Колев от ГЕРБ. Акцията, посветена на първия учебен ден, той описа в блога си:

"Много мразя клишета от сорта “война по пътищата”, но за всеки пострадал или загубил близки хора на пътя това не са просто празни думи а ужас, който трудно може да бъде преодолян.

Никой не може да поправи непоправимото, но всички можем да бъдем няколко идеи по-отговорни и внимателни на пътя. Толерантни ако искате. И като шофьори, но и като отговорни пешеходци.

За това в събота (13 септември) ще се постараем да бъдем нещо като медиатори между шофьорите и пешеходците на няколко пешеходни пътеки във Варна.

За целта от страната на шофьорите ще разчитаме на подкрепа от автомобилния шампион Тодор Славов, а от страната на пешеходците, които се борят за нормално и умно движение - Нели Петрова. И двамата са част от листата с кандидат депутати на ГЕРБ във Варна.

Ако искате да се включите в нашата инициатива и да споделите своите идеи за по-сигурни улици на Варна, ще се радвам да се срещнем след 15 часа на някои от ключовите и най-натоварени кръстовища на града.

Със сигурност ще ни намерите. Със сигурност ще се радваме да чуем мнението Ви".

Участниците в акцията ще спират колите със знаци стоп, когато има повечко пешеходци и ще раздават тематични флаери на пешеходците и стикери за коли на шофьорите за толерантност между тях.

Ако имате идеи за това как да се подобри движението в града, ще намерите медиаторите на пешеходната пътека пред градинката "Севастопол", пред Икономическия университет и на бул. "Вл. Ваененчик" пред Рощок.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)