Избрани Новини

Учителите от СОУ "Железник" призоваха да се дарят парите за цветя

Ученици са изработили касичките, в които ще се събират даренията и са разлепили постери в квартала

Учителите от СОУ „Железник“ в Стара Загора призоваха родителите на децата от училището да не купуват цветя, а да дарят парите които биха отделили за букети по повод първия учебен ден.

На двата входа в сградата на училището на 15 септември ще бъдат поставени касички. Събраната сума със съдействието на БЧК ще бъде преведена в помощ на бедстващите райони след наводненията у нас.

Децата от училището сами са изработили касичките, нарисували са и постери и са ги разлепили в квартала. Чрез тях те се надяват призивът да стигне до всички жители на квартал"Железник". 

Призивът е разпространен и в Интернет.

По традиция в празничното утро ние, учителите, получаваме много цветя – израз на Вашето признание за труда ни. В момента родината ни преживява тежки дни, много деца са без дом и трудно ще започнат учебната година. Уважаеми родители, приканваме ви, ако някои от вас са предвидили средства за цветя, да ги внесат в специална касичка в училище. Така ще проявим съпричастност към бедстващите деца и техните семейства, се казва в обръщението на учителите от старозагорското училище.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов