Избрани Новини

Матушев: Духът на дербито отдавна витае при нас

Спорт

12-09-2014, 13:33

Снимка:

lokomotivpd.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Всяка точка, която спечелим, ще е добре дошла, заяви треньорът на Локомотив Пловдив

Треньорът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев даде днес традиционната си пресконференция на Лаута, на която говори за очакванията си от предстоящото гостуване на Локомотив (Сф) в понеделник.

Ето какво заяви днес Матушев:

След две седмици пауза в първенството направихме една миниподготовка в Смолян, която протече по най-добрия начин. Смятам, че след тези 6 дни, в които работихме съвместно, ще изглеждаме по-добре както физически, така и тактически.

През седмицата имахме леки проблеми с някои футболисти – Бирсент Карагарен и Здравко Илиев, но сега вече всичко е нормално и те тренират пълноценно.

Що се отнася до новите попълнения – Елиан Парино и Емерик де Врийзе, те вече са картотекирани и са на разположение. Зависи от тяхното състояние дали ще играят в понеделник или не. При аржентинеца специално му трябва и малко адаптация, защото часовата разлика от 6 часа си оказва влияние.

През седмицата си говорихме, че ни предстои една тежка серия от мачове – 4 много тежки двубои. Ние като отбор винаги си поставяме високи цели. Трябва да се опитаме да направим всичко възможно от тези срещи да извлечем максимума. Ние ще се постараем, ще работим. Ако сме достатъчно концентрирани, мотивирани, дисциплинирани и вдъхновението, което ни дава нашата публика, и ако имаме шанс, можем да се поздравим с успех. Но всичко зависи от нас.

Всеки положителен резултат, всяка точка, която спечелим, ще е добре дошла за нас. Това ще ни дава самочувствие и увереност след зимната пауза отборът да изглежда още по-добре. Надявам се да играем добре и да успеем да вземем нещо от Локомотив (Сф), защото те са добър отбор и резултатът им от мача с Лудогорец не е случаен.

Духът на дербито с Ботев витае още от първия ден, откакто сме започнали. Когато двата отбора са в една група, духът на това дерби винаги витае. Но за пловдивското дерби ще говорим, когато му дойде времето. Сега имаме други двубои.

На Делев, Парино и Де Врийзе им липсва игровата подготовка. Специално за Парино – малко е изостанал и физически,но пак ви казвам, че и часовата разлика си дава отражение. Той е от 7-8 дни при нас.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов