Избрани Новини

Около 30 са тарторите на групи за купуване на гласове в старозагорско

Полицията е в подготовка за парламентарния вот

Броят на купувачите на гласове в старозагорско, за които полицията знае, е 25-30 души, като става въпрос само за тарторите на групите. Работи се с хора, за които има данни, че при предишни кампании са се занимавали с такава дейност. Предвид предстоящите избори, към момента се водят разговори с тях. Директорът на ОД на МВР главен инспектор Иван Чолаков обяви, че акцент в работата на полицията е превенцията в борбата срещу купуването на гласове, пише Дарик.
В областната дирекция и районните управления вече са изградени оперативни щабове за предстоящия вот. Създадени са и разследващи групи с хора от всички служби. Тяхната задача е да реагират по подаден сигнал за нарушаване на правата на гражданите по време на изборите. Заповедта за формирането им е на главния прокурор Сотир Цацаров.
Вече са проведени срещи с представители на Окръжна и Районна прокуратура, на ДАНС, общинските и областни ръководства за стиковане на действията. Предприети са и необходимите мерки и от Охранителна полиция за опазване на обществения ред и за охрана на изборните секции.
Близо 800 пък са полицаите, които тази година ще имат за задача да охраняват изборните секции в област Стара Загора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов