Хор „Ален мак” се завърна от международен фестивал в Румъния

Смесен хор „Ален мак” се завърна от международен енофестивал в Румъния

Смесен хор „Ален мак” при „Народно читалище „Н.Й.Вапцаров – 1866” – Благоевград се завърна от международен хоров фестивал за църковна музика в град Бистрица – Румъния, организиран от Международната организация за организиране на фестивали IGF, чийто пътуващ Фолк – караван благоевградското читалище посрещна на 17 юни тази година, съобщава blagoevgrad.eu

Във фестивала участваха 8 хора от Румъния и хор „Ален мак”. На откриването на фестивала, когато се представиха всички участници с 15 минутна програма, освен президента на организацията Професор Дорел Козма, поздрав към участниците поднесоха свещеници, представляващи различните християнски църкви в града.

На 08.09.2014 г. – Рождество Богородично, Хор „Ален мак” изнесе концерт по време на празничната литургия в Православния храм „Света Анна”. На връщане хористите се насладиха на красотата на Замъка „Пелеш” в Синая.

Пътуването премина с изключително положителни емоции и се заредиха с нови сили и дерзание за настъпващия творчески сезон.

Както blagoevgrad.utre първи съобщи, балгоевградските хористи имаха две участия. Първото - 20 минутно с православна музика, която е изпълнена в църква, а второто - половинчасово със свободна програма от песни на фолклорна основа- български, руски, японски, американски и други.

"Считаме това за наш сериозен ангажимент, защото фестивалът е международен. В същото време това наше участие се прави и по повод 90 години от създаването на хора"- заяви главният художествен ръководите Христо Велев. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен