Избрани Новини

Отблокират тротоарите в Сатовча

Освобождават тротоарните пространства и уличните платна от дърва за огрев, сушилни и строителни материали

Във връзка със стартирането на новата учебна 2014/2015 година и организиране на безопасността на движението на учениците за недопускане на пътно-транспортни произшествия, общинската администрация в Сатовча предприема превантивни мерки за опазване на здравето и живота на малките жители от всички населени места, информира infomreja.

По този повод от дни е в ход заповед на кмета Арбен Мименов за бързото освобождаване на тротоарите и уличните платна за осигуряване на свободно и безопасно придвижване на учениците до учебните заведения, следвайки старата максима "Децата нямат спирачки".

С изпълнението на заповедта са задължени кметовете на всички села от общината в срок до 15-и септември да организират освобождаването на тротоарните пространства и уличните платна от дърва за огрев, сушилни, строителни материали и други, които възпрепятстват нормалното движение както на учениците, така на останалите пешеходци и автомобилите.

Цялостният контрол по изпълнението на заповедта е възложен на заместник-кмета Елхан Кълков.

Арбен Мименов предупреди, че предния ден - на 14 септември, лично ще посети всички населени места в община Сатовча и ще инспектира изпълнението на  заповедта.

Превантивните мерки относно безопасността на движението по пътищата в община Сатовча са ежегодни, тъй като след старта на учебната година движението на пешеходци, автомобили, автобуси и други превозни средства нараства драстично.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)