Избрани Новини

Нова измама: С фалшиви имейли от НАП искат данни за сметки и кредитни карти

Крими

10-09-2014, 15:17

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Получените от клиентите на НАП електронни писма в последните часове, в които на английски се съобщава за възстановяване на данък от 977.93 BGN са опит за измама

НАП не изисква данни за банкови сметки и кредитни карти по електронна поща. Това съобщиха от Териториалната дирекция на данъчните във Варна. Предупреждението идва по повод получени сигнали на клиенти на приходната администрация, които получавали съобщения по електронната поща, в които се иска попълване на банкови данни и информация за кредитни карти.

"Уточняваме, че служители на агенцията никога и по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти да бъде попълвана в електронни форми или изплащана по електронна поща. Получените от клиентите на НАП електронни писма в последните часове, в които на английски език се съобщава за възстановяване на данък от 977.93 BGN са най-вероятно опит за измама.

Гражданите, получили писмо с подобно съдържание могат да се свържат с НАП за допълнителна информация на телефон 0700 18 700. НАП е сезирала правоохранителните органи, по случая тече разследване.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)