Избрани Новини

Енергоспестяващи щори показват за първи път на панаира

Парите

10-09-2014, 12:03

Снимка:

fair plovdiv

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Роден робот за ин витро оплождане - звездата на Есенния панаир

Течна топлоизолация се маже като латекс

Енергоспестяващи щори, изработени по технология на НАСА, ще бъдат демонстрирани на Международния технически панаир, който ще се проведе от 29 септември до 4 октомври 2014 г. в Пловдив. Топлоизолационният материал идва за първи път на нашия пазар и ще се конкурира на изложението с над 40 иновативни продукта. 

Щорите се монтират по различен начин през зимата и лятото, тъй като едната повърхност отразява топлина, а другата да я концентрира и излъчва. Така предпазват от студ и жега, съкращават  почти два пъти разходите за отопление и за охлаждане, а икономическият ефект  достига  40–60%  в зависимост от годишното време и площта на помещението, твърдят от фирмата-дистрибутор на  американския производител.

Енергоспестяващите изделия отново са сред най-атрактивните експонати на Есенния панаир. Акцентът е върху достъпните и лесно приложими решения.

За първи път се представя и течната топлоизолация за вътрешни стени и тавани, която се нанася като латекс, но предпазва от конденз и мухъл. Тя е разработена от българска компания.

Няколко варианта за домашна електроцентрала ще видим още на панаира.  Ветрогенератори за монтаж на покрива или в двора, съоръжения за добиване на енергия от слънцето, компактен комплект от соларен колектор и бойлер, инфрачервени уреди за отопление на открито.

Екотенденциите, застъпени в експозициите на много компании, се доразвиват в Дните на зелената енергия, които се провеждат традиционно в рамките на Есенния панаир по инициатива на Енергийна агенция Пловдив.

Изложители от 37 държави са подали заявки за участие в 70-ото издание на есенния панаир.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов