Избрани Новини

АУБ променя лицето си с нов ултрамодерен уебсайт

Американският университет в България променя лицето си в интернет с нов ултрамодерен уебсайт

Web 2.0, социални мрежи, споделяне, виртуални разходки. Това е езикът, на който говорят младите хора днес. Може да се каже, че Американският университет в България говори на същия език. Ултрамодерен интерактивен уебсайт „оживя“ днес в интернет пространството.

Заглавната страница е изпъстрена с видеа, новини и истории за интересни хора от общността на АУБ. Връзки с най-популярните социални медии предоставят възможност за лесно споделяне на информация. В програмирането на сайта са използвани най-модерните технологии, а новата опция за адаптивен дизайн ще позволява пълен достъп до сайта от всякакъв вид мобилни устройства.
Сайтът е „входната врата“ към университета за голяма част от хората, желаещи да се информират и да разберат повече за АУБ. На хората, които са на хиляди колометри от Благоевград, той дава възможност да усетят духа на университета макар и от дистанция. За по-лесното „телепортиране“ от която и да било точка на света, се грижи и новата виртуална обиколка, която показва на посетителите на уебсайта новия модерен университетски комплекс на АУБ. Посетителите ще могат виртуално да се разходят из всички сгради на АУБ, да се запознаят с комплекса и с Благоевград, както и да получат информация за най-интересните аспекти от изпъстрения със събития студентски живот, пише "Инфомрежа".
Досегашният сайт на АУБ е обявяван два пъти за сайт №1 в категория „Образование“: първата през 2006 г. на годишните награди „Златен чадър“, а втората – през 2010 г. на Български награди за уеб, организиран от Българската уеб асоциация. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов