Избрани Новини

Пробег за мир минава през Горна Оряховица

Основател е индийският философ, поет, музикант и спортист Шри Чинмой

Горна Оряховица ще посрещне Пробега за мира на 13 септември /събота/. Това международна щафета, която има за цел да насърчи приятелството и разбирателството между народите. Участниците в пробега пренасят през над 100 страни от всички континенти горящ факел, символизиращ стремежа за мир и единство между хората.

Горна Оряховица е един от градовете, който ще приеме факела на мира и ще предаде щафетата на следващия домакин. Очаква се участниците в пробега да пристигнат около 14.30 ч. В началото на града факелът ще бъде приет от изявен състезател по лека атлетика от Горна Оряховица. Огънят ще бъде пренесен до центъра награда, където на кратка церемония ще бъде приветстван международният отбор бегачи. Участниците в пробега ще напуснат Горна Оряховица около 15.00 ч. в посока Велико Търново, откъдето ще продължат европейската си обиколка.

Основател на Пробега за мир е индийският философ, поет, музикант и спортист Шри Чинмой (1931 – 2007), който вярва, че спортът е мощно средство за изграждане на по-хармоничен и единен свят. От 2005 до2012 г. спортната проява се провежда като Световен пробег на хармонията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов