Избрани Новини

Учителски призив: Вместо букети за 15 септември да дарим за пострадалите от наводненията

Благотворителната акция е съгласувана с министъра на образованието и науката и със Столична община

Учители в страната призоваха родителите да не купуват букети за първия учебен ден, а да направят дарение за пострадалите от наводненията. Учителите от шуменското СОУ "Сава Доброплодни" се обърнаха към родителите на възпитаниците си по повод 15 септември, предаде Дарик радио.

"По традиция в празничното утро ние, учителите, получаваме много цветя – израз на Вашето признание за труда ни. В момента родината ни преживява тежки дни, много деца са без дом и трудно ще започнат учебната година. Уважаеми родители, приканваме ви, ако някои от вас са предвидили средства за цветя, да ги внесат в специална касичка в училище. Така ще проявим съпричастност към бедстващите деца и техните семейства", се казва в призива на учителите.

Събраните средствата ще се преведат в помощ на бедстващите райони с помощта на БЧК.

Касички ще има и в частната професионална гимназия "Банкер" в столицата, където учителите също призовават родителите да дарят парите, предвидени за цветя.

"Уважаеми родители и ученици, на 15 септември и 6 октомври ЧПГ "Банкер" организира благотворителна кампания "Цветя за децата от Мизия". Ако възнамерявате да ни поздравите с цветя, моля планираната сума да пуснете в предвидената за това урна в училище или залата. Средствата ще бъдат дарени на ПГ по ХТ "Васил Левски" в Мизия", пише на Facebook страницата на училището.

Благотворителната акция е съгласувана с министъра на образованието и науката и със Столична община.

Преподавателите призовават и други училища да се включат в инициативата, за да може средствата, предвидени от семействата за букети, да стигнат до нуждаещите се от помощ след наводненията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов