Избрани Новини

Община Бургас изпраща тежка техника и строителни материали на пострадалите рибари

Частичното бедствено положение в кв. Победа, "Ченгене скеле", село Маринка и село Извор, все още не е отменено

Кметът Димитър Николов разпореди за нуждите на пострадалите рибари от Ченгене скеле да бъде осигурена тежка техника. Към мястото вече потеглиха камиони и кранове, които ще участват в разчистването на едрите отпадъци и разрушената инфраструктура, ще помагат и за изваждане на потопените от пороя лодки.

Отново по заповед на кмета на рибарите ще бъдат доставени строителни материали - чакъл, отсевки и фрезован асфалт от ремонтите в града. С тях може да се оформят подходи към отделните сгради, защото движението в селището все още е крайно затруднено.

Обявеното частично бедствено положение на територията на община Бургас, обхващащо кв. Победа, Рибарско селище "Ченгене скеле", село Маринка и село Извор, все още не е отменено. Правят се подробни описи на нанесените щети, подкрепени със снимков материал, за да може да се внесе аргументирано искане за финансова помощ до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Общински служители, съвместно със социалните служби, ще посетят на адрес пострадалите бургаски семейства, за да ги консултират имат ли право и на каква помощ. Те ще им помогнат също за подготовката на необходимите документи.

Кметът Димитър Николов ще предложи на местния парламент да гласува и за финансово подмомагане на семействата на двете загинали при наводненията жени - Недялка Танева и Камелия Желязкова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)