Избрани Новини

Огромна дупка в ромския квартал в Кюстендил

След проливните дъждове- голяма дупка на улица

Дупка с дълбочина от близо метър и половина се е отворила след проливните дъждове на улица в ромския квартал в Кюстендил, оплакаха се жители на квартала. Те твърдят, че в дупката спокойно може да падне малко дете, съобщава dariknews. 
Жителите на квартала  се оплакаха, че през целия летен сезон след дъждовете се наводнявали цели улици и приземните етажи на домовете им. Засегнатите жилища попадат в регулацията на града и са напълно законни, разказаха още потърпевшите. Те са подавали на няколко пъти сигнали до институциите, но проблемът им останал без решение.

 Жителите на кв."Изток" се опасяват, че при по-големи дъждове, водата ще ги залее. След подаден сигнал за зейналата дупка на средата на улица "Ален мак", на място пристигнаха екипи на "Кюстендилска вода", за да установят каква е причината за аварията.

"Имало е запушване на канализацията, предизвикано от незаконно присъединяване на друга канализация.Тази канализация е заустена около жп линията- от по- голяма тръба се влиза в по- малка и не може да поеме големите количества вода, освен това влизат и боклуци и се запушва.Ние настояваме за съвместна комисия с представители на общинска администрация, проблемът е сериозен, има и незаконно строителство, затова РДНСК също трябва да вземат отношение", заяви главният инженер на "Кюстендилска вода" Владимир Джоров.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)